Så redigerar du video på mobilen

Moderskeppet»Artiklar»Foto & Video

Så redigerar du video på mobilen

Josefina Sahlin

Min favoritapp på mobilen är videoredigeringsappen Adobe Premiere Rush. Jag använder den jämt. I appen arbetar jag med både videoklipp och stillbilder. Den färdigredigerade videon lägger jag sedan upp på sociala medier eller skickar till en vän eller kollega.

Med tre enkla steg kan du också komma igång och ta hand om dina videoklipp på mobilen:

1. Importera

Välj bland alla dina videoklipp och stillbilder på din mobilkamera. När du valt material skapas ditt projekt. Dina videoklipp och stillbilder läggs i den ordning som du markerat dem.

Importera videoklipp i Premiere Rush

2. Välj ordning och korta ned

Du kan byta ordning på dina videoklipp genom att dra dem till en ny plats på den så kallade tidslinjen. Du kan också dra i det oranga handtaget på ett videoklipp för att korta ned det.

Byt plats och korta ned längde på videoklipp

3. Exportera

När du är nöjd med ordningen och längden på dina videoklipp, väljer du att exportera (dela) din video. När du klickat på knappen Export hittar du din färdigredigerade video som en egen videofil bland dina andra bilder i din bilderapp.

Spara videon i din mobilkamera

 

Lär dig mer

I kursen Videoredigera med Premiere Rush kan du lära dig Premiere Rushs viktigaste verktyget och hela arbetsflödet.

Pssst. Du kan testa att exportera tre videos i Premiere Rush gratis. Därefter kostar det cirka 100 kr i månaden. Då har du tillgång till både appen och programmet på datorn. 

Senast uppdaterad: 10 november 2023